vineri, 5 decembrie 2008

Daruri pentru Cel care daruieste


Ne-am oprit o clipă din goana nebună de fiecare zi pentru a ne gândi la naşterea Domnului Isus, la darul pe care Tatăl Ceresc l-a făcut omenirii.

Ne-am îndreptat atenţia înspre magi, şi cu ochii închişi am încercat să ne imaginam cum a decurs vizita acestora la Betleem, locul unde i-a condus steaua. Ce au simtit oare când au ajuns la Irod şi au aflat că Regele nu este acolo? Câtă întristare a fost în sufletele lor la gândul că au străbătut atâta cale fără a se întâlni cu Împăratul şi fără a-I putea dărui ceea ce au adus?

Însă...ce mare bucurie la ieşirea din palatul lui Irod, la vederea stelei care i-a condus la locul sfânt unde se afla Pruncul. Oare cât de mare a fost bucuria când „au intrat în casă, au vazut Pruncul cu Maria, mama lui...” (Matei 2:11)? În acele momente de bucurie şi-au deschis inimile şi au adus Pruncului daruri scumpe: aur, tămâie si smirnă.

Am apreciat atitudinea cu care au venit magii înaintea Domnului Isus. Ei au fost plini de bucurie că L-au găsit, apoi s-au plecat înaintea Lui şi I s-au închinat cu umilinţă, după care I-au dat darurile alese aduse cu multă grijă din ţara lor.

După ce am văzut reacţia magilor ne-am gândit la ce Îi putem noi oferi Domnului nostru de aceste sărbători (şi nu numai) şi am descoperit că ascultarea şi cinstea sunt lucruri care I-ar face bucurie Pruncului. De asemenea cântările de slavă Îl vor face fericit, iar darurile pe care le vom face celor săraci Îl vor prezenta pe Domnul Isus şi îi vor bucura pe copii, aceasta fiind o lucrare de laudă pentru Domnul şi Mântuitorul nostru.

Astăzi nu mai este cazul să Îi aducem lui Isus daruri scumpe: aur, tămâie sau smirnă. Dar aşa cum au făcut magii, şi noi putem arăta că naşterea Lui este pentru noi un lucru deosebit. Haideţi ca de acum înainte să facem în fiecare zi daruri Celui care dăruieşte!



Grupa adolescenţilor

0 comentarii:

 

Floar3d3colt © 2008. Design By: SkinCorner