miercuri, 3 februarie 2010

Il iubesti pe Isus?


Am gasit mai de mult pe net un articol. Nu stiu cine l-a scris dar mi-a placut foarte mult si de aceea as vrea sa il postez. Daca cineva isi recunoaste articolul as dori sa imi spuna ca sa il trec ca autor de drept.



      Sunt multi! Stiam ca sunt multi. Au rasarit si au crescut din sangele martirilor; intr-un pamant atat de bogat, semanati de o mana binevoitoare.
      Dar nu stiam ca sunt multicolori, sau chiar atat de multicolori, pana cand ....am aterizat in 'Micul Paris', si i-am vazut. Toti au in comun ceva:isi zic crestini, ba chiar nascuti din nou; si ridica mana cand sunt intrebati daca Il iubesc pe Dumnezeu.

      Sunt si tineri, multi tineri, imbucurator de muti tineri! Unii poarta blugi si tricouri cu imprimeuri, altii costum si cravata, ba chiar unii isi lasa parul lung; cu cioc, fara cioc, gelati, negelati, bogati, saraci, frumosi, mai putin frumosi...Unii se roaga stand pe scaun, altii pe genunchi; unii isi ridica mainile, altii nu...;unii se roaga cu glas tare, altii in gand, unii bat din palme, altii nu....

      Unele...au coafuri 'la moda', poarta blugi largi si o multime de bratari la maini... si au tricouri pe care scrie ceva cu 'Jesus'. Altele... nu se roaga decat in fusta si cu baticul pe cap; nici vorba de machiaj, farduri, bijuterii.... Unii isi spun baptisti, altii penty, unii CDE, altii 'copiii domnului', unii conservatori, traditionalisti, altii liberali.

      Unii asculta...Contrast, Cifra perfecta, 321, chiar si Metallica...altii...Ovidiu Liteanu, Nicu Wagner, Speranta...

      La inceput m-am simtit turmentat, ca cetateanul lui Caragiale: 'Eu cu cine votez?'Apoi am crezut ca sunt Einstein si am descoperit teoria relativitatii. Biblia e relativa, omule!;totul e interpretare! (asa imi zicea si un polonez nemultumit de catolicism, pe tren, cand ma intorceam acasa, intr-un spatiu mai putin multicolor).
      La Dumnezeu nu conteaza forma, totul e inima, esenta, continutul! mai spunea si un predicator din 'tara tuturor posibilitatilor'. Si totusi... o singura esenta si cate combinatii multicolore....O fi si esenta......relativa? Speculatii, idei, pareri, ganduri de ....filosof.

      Nu! Isus nu e relativ! Acum stiu. Ochii care l-au privit pe Zacheu, m-au privit si pe mine. Mana care l-a ridicat pe slabanog, m-a apucat si pe mine! Si a murit teoria lui Einstein, innecata in iubirea Domnului!

      Hei!....Il iubesti pe Isus? Nu te grabi sa ridici mana!Pe mine poti sa ma minti. Pe Isus nu poti. Dar ce e mai grav, e sa te minti pe tine!...sa auzi sentinta: 'Niciodata nu te-am cunoscut!' si sa nu iti vina sa crezi.

      Fa si tu cum spunea un poet: priveste in tine insuti, dar adanc, adanc....sa ti se intoarca ochii in orbite si sa te doara. Si roaga-L pe Isus sa iti imprumute o clipa privirea Lui, ochii Lui, ochii care L-au privit pe Petru, si apoi....fa ce vrei, dar iubeste.

As vrea ca mozaicul multicolor sa se estompeze, sa se innece intr-o singura nuanta: iubirea pentru Domnul! Nu-mi place acest mozaic. E plin de echivoc, si ma deprima.

      'Sa cunoastem, sa cautam sa cunoastem pe Domnul! Caci el se iveste ca zorile diminetii si va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primavara, care uda pamantul!'(Osea 6:3)

1 comentarii:

Unknown spunea...

Draga mea, am copiat citatul cu "dragostea" il mai citisem si l-am recunoscut acum la tine. nu stiam ca-i din biblie.
Multumesc!
PS citesc mereu ce postezi tu.

 

Floar3d3colt © 2008. Design By: SkinCorner