luni, 14 ianuarie 2013

“LA BINE SI LA RĂU”

-“Fiindcă îi iubea pe ai Săi… i-a iubit până la capăt”
(loan 13:1)
-


         Într-o dimineaţă aglomerată, o asistentă dintr-o cameră de urgentă ticsită cu oameni l-a invitat să se aşeze pe un om în vârstă care a venit să i se scoată firele din mână. El a spus: “Mă grăbesc, doamna asistentă. Am o întâlnire peste o oră”. Fiindcă rândul de pacienţi din fata lui se mişca încet, se tot uita nerăbdător la ceas. Ştiind că nu va ajunge la întâlnire, asistenta l-a condus într-un cabinet de consultaţii, i-a verificat semnele vitale şi a analizat starea rănii.

           Văzând că s-a vindecat bine, s-a consultat cu unul dintre medici şi a primit acceptul să-i scotă firele şi să-i panseze rana. Ea a întrebat: “Vă grăbiţi la o întâlnire cu un alt medic?” “Nu, intenţionez să iau micul dejun cu soţia mea la azil”. Ea a întrebat de sănătatea soţiei şi a aflat că este victimă a bolii Alzheimer. “Se va supăra dacă întârziaţi?” Omul i-a răspuns că soţia nu-l mai recunoaşte de cinci ani. Surprinsă, asistenta a întrebat: Şi mergeţi în fiecare dimineaţă s-o vedeţi chiar dacă ea nu ştie cine sunteţi? Bătrânul a zâmbit, a bătut-o pe mână şi a răspuns: “O, da. Ea nu ştie cine sunt; dar eu încă ştiu cine e!”

         A iubi “la bine şi la rău” înseamnă să fiti dedicaţi unul altuia în orice vreme şi în orice împrejurare a vieţii. Aşa ne iubeşte Hristos: “Fiindcă îi iubea pe ai Săi … i-a iubit până la capăt”. Şi de aceea El a spus: “Vă dau o poruncă nouă: … cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii” (loan 13:34).
 

2 comentarii:

sakura spunea...

Foarte frumos Cristina.
La bine si la rau sunt cuvinte profunde carora ajungem sa le cuprindem intelesul pe percursul intregii vieti.
Te imbratisez. sper ca sunteti bine. in 4 :)

Cristina spunea...

Multumesc mult draga mea. Suntem bine, din ce in ce mai bine. Si da in fiecare zi descopar tot mai multa intelesul cuvintelor la bine si la rau (greu). Sunt multe de povestit. Domnul e cu noi si ne e bine.

 

Floar3d3colt © 2008. Design By: SkinCorner