joi, 2 februarie 2012
Clatitele
Am preluat de pe blogul Laurei o provocare. Mmmmm si ce provocare: clatitele. Eu fac o reteta simpla doar cu faina, apa (de obicei minerala, dar daca nu am la indemana le fac cu apa plata), un pic de sare si zahar. Nu am cantarit niciodata ingredientele. Totdeauna am facut dupa ochi.
In familia noastra e traditie ca de revelion sa se faca clatite cu ciuperci. Sunt delicioase. Dupa ce sunt gata clatitele, facem umplutura in felul urmator: calim o ceapa, dupa care punem ciupercile (noi folosim din conserva, dar sunt sigura ca ar fi mult mai gustoase cu ciuperci proaspete), le calim si pe ele putin, apoi condimentam dupa gust. Impachetam clatitele ca si pe sarmale, le punem intr-un vas termorezistent, punem deasupra ou batut cu smantana, razalim cascaval si punem la cuptor pana se rumenesc. Mmmmm sunt o incantare pentru simturi.
Un alt fel in care folosim clatitele e cu sunca, parizer, branza, cascaval, sau ce va mai trece prin cap. Pregatim clatitele, dupa care punem o felie din cele enumerate mai sus, o impaturim in doua si o mai coacem putin. Sunt foarte bune de incantat musafirii si se fac rapid.
(sursa foto)http://criss75-despremine.blogspot.com
Etichete:
Din bucatarie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
He-hei aproape asa le fac si eu. am vazut postul Laurei dar chiar nu stiu daca o sa am timp sa fac saptamana asta. Avand in vedere ca n-am mai gatit ceva de la revelion... mi-e comod sa intru in bucatarie si sa mananc ce gasesc facut de altii :)
Exact așa ceva fac și eu, doar că eu nu rulez clătitele ci le pun una peste alta și la servire le tai felii ca la tort! Delicioase într-adevăr! :)
sakura e bine cand gateste altcineva. Eu asa ma bucur in weekend cand gateste sotul.
Nico te referi la cele cu sunca sau cu branza/cascaval?
Trimiteți un comentariu