miercuri, 25 februarie 2009

FEMEIA


Până când Dumnezeu a creat femeia, El era deja în a şasea zi de lucru peste program. Un înger a apărut şi a spus:

- De ce îţi ia aşa de mult timp să creezi asta?

Şi Dumnezeu a răspuns:

- Ai văzut planul pentru ea? Trebuie să fie rezistentă la apă, dar nu din plastic; să aibă peste 200 de părţi care să se mişte, toate care să se poată înlocui, şi să fie în stare să funcţioneze cu diet coke şi resturi de mâncare; să poată ţine 4 copii deodată în braţe; să aibă un sărut cu care să vindece de la un genunchi zgâriat la o inimă zdrobită. Şi o să facă totul doar cu 2 mâini.

Îngerul a fost uimit de cereri.

- Doar cu 2 mâini? Nici o şansă. Şi astea sunt cereri doar pentru modelul standard? E prea multă muncă pentru o zi. Aşteaptă până mâine să termini.

- Dar nu o să aştept! , a protestat Dumnezeu. Sunt aproape să termin această creaţie şi e atât de aproape de inima mea. Deja se vindecă pe ea însăşi când e bolnavă. Şi poate lucra 18 ore pe zi.

Îngerul s-a apropiat şi a atins femeia.

- Dar ai făcut-o aşa de fină Doamne.

- Ea este fină, a fost Domnul de acord. Dar am făcut-o şi puternică. Nici nu ai idee ce poate îndura sau realiza.

- Va fi în stare să gândească? , a întreabt îngerul.

Dumnezeu a răspuns:

- Nu numai că va fi în stare să gândească, va fi în stare să raţioneze şi să negocieze.

Apoi îngerul a observat ceva. A întins mâna şi a atins obrezul femeii, şi a spus:

- Se pare că ai o scurgere în modelul ăsta. Ţi-am spus că ai încercat să pui prea mult în modelul ăsta.

- Nu-i o scurgere, Domnul l-a corectat. Asta-i o lacrimă!

- Pentru ce e lacrima? a întrebat îngerul.

- Lacrima e felul ei de a-şi exprima bucuria, tristeţea, durerea, dezamagirea, dragostea, singurătatea, supărarea şi mândria ei. a răspuns Domnul.

Îngerul a fost impresionat.

- Doamne, eşti un geniu. Tu te-ai gândit la toate. Femeia e cu adevărat uimitoare!

- Şi este! Femeile au puteri care îi uimesc pe bărbaţi. Ele trec prin dificultăţi şi ele poartă poveri, dar menţin fericirea, dragostea şi bucuria. Ele zâmbesc când ar vrea să ţipe. Cântă când ar vrea să plângă, plâng cându sunt fericite şi râd când sunt nervoase. Se luptă pentru lucrurile în care cred; se împotrivesc nedreptăţii. Nu acceptă „nu” ca răspuns când cred că există o soluţie mai bună. Ele se lipsesc de bunuri ca familiile lor să aibă deajuns. Ele merg la doctor cu un prieten speriat. Iubesc necondiţionat. Plâng când copiii lor au succes. Şi se bucură când prietenii lor primesc recompense. Sunt fericite când aud de un nou născut sau o nuntă. Inima lor se frânge când un prieten moare. Ele jelesc la moartea unui membru din familie. Totuşi sunt puternice când crezi că nu mai au nici o putere. Ştiu că o îmbrăţişare şi un sărut poate vindeca inima frântă. Femeile vin în orice formă, mărime şi culoare. Ele vor conduce maşini, vor zbura, vor merge, vor alerga sau îţi vor scrie un e-mail ca să-ţi arate cât de mult le pasă de tine. Inima femeii este ceea ce ţine lumea să meargă. Ele aduc bucurie, speranţă şi dragoste. Au compasiune şi idealuri. Dau suport moral familiei şi prietenilor. Femeile au lucruri vitale să spună şi totul să dăruiască.TOTUŞI, DACĂ EXISTĂ O SLABICIUNE ÎN FEMEIE, ACEASTA E CĂ ÎŞI UITĂ VALOAREA.

0 comentarii:

 

Floar3d3colt © 2008. Design By: SkinCorner